Prinášame vám jednoduchý a rýchly recept na tradičné belgické waffle s čučoriedkami, ktoré si môžete dať ako sýte a chutné raňajky, alebo sladký dezert.
Ingrediencie:
- 500g hladkej múky
- polovica balenia sušeného droždia
- 1 lyžica krištáľového cukru
- 600 ml mlieka
- 250 gramov masla
- 3 vajcia
- štipka soli
Postup:
Pripravíme si kvások z teplého mlieka cukru a sušeného droždia. Necháme ho cca 15 minút odstáť v hrnčeku ktorý prikryjeme utierkou. Následne pridáme múku a soľ. Tiež necháme odstáť aspoň pol hodinu. Následne pridáme rozpustené maslo (nie horúce).
Pred prípravou pridáme sneh z bielkov, ktoré jemne zapracujeme do cesta. Wafflovač si pomastíme maslom a pečieme waffle.
Waffle môžeme podávať so šľahačkou a čučoriedkami a pokvapkať javorovým sirupom.