Prinášame vám jednoduchý a rýchly recept na tradičné belgické waffle s čučoriedkami, ktoré si môžete dať ako sýte a chutné raňajky, alebo sladký dezert.

Ingrediencie:

  • 500g hladkej múky
  • polovica balenia sušeného droždia
  • 1 lyžica krištáľového cukru
  • 600 ml mlieka
  • 250 gramov masla
  • 3 vajcia
  • štipka soli

Postup:

Pripravíme si kvások z teplého mlieka cukru a sušeného droždia. Necháme ho cca 15 minút odstáť v hrnčeku ktorý prikryjeme utierkou. Následne pridáme múku a soľ. Tiež necháme odstáť aspoň pol hodinu. Následne pridáme rozpustené maslo (nie horúce).

Pred prípravou pridáme sneh z bielkov, ktoré jemne zapracujeme do cesta. Wafflovač si pomastíme maslom a pečieme waffle.

Waffle môžeme podávať so šľahačkou a čučoriedkami a pokvapkať javorovým sirupom.