Pamätáte si z detstva od babky klasické pečené moravské buchty s lekvárom, tvarohom a hrozienkami? Tak tento recept je verzia s kokosom a čučoriedkami, tvaroh zostane súčasťou. Buchtičky sú výbornou pochúťkou, ktorú si môžete so sebou zobrať na turistiku či výlet.

Čo budeme potrebovať

Cesto:

  • 250 ml mlieko
  • 350 g hladkej múky
  • 150 g kokosovej múky
  • 100 g masla
  • 2 ks žĺtkov
  • štipka soli
  • 100 g cukru
  • 1/2 kocky droždia

Na vrch buchtičky:

  • 250 g tvarohu
  • 1/2 bal. klasického pudingu
  • podľa chuti cukor, stévia, melasa
  • čučoriedky
  • kokos
  • vajíčko

Ako spraviť buchtičky

  1. Ak nekváskujete, na cesto si najprv treba spraviť kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozdrobené droždie a asi lyžicu múky. Necháme odpočinúť štvrť hodiny. 
  2. Následne do zvyšnej múky pridáme kvások spolu so soľou, maslom izbovej teploty a žĺtkami. 
  3. Vypracujeme hladké cesto, poprášime múkou, prikryjeme a necháme vykysnúť približne hodinu.
  4. Na tvarohovú plnku budeme potrebovať pudingový prášok, ktorý len jednoducho zmiešame s tvarohom.
  5. Vykysnuté cesto na buchty vyvaľkáme, vykrojíme kolieska. Do stredu vtlačíme tvaroh, na ktorý dáme čučoriedky, posypeme kokosom. Cesto potrieme vajíčkom.
  6. Pečieme na 180° C asi 20 minút.
  7. Dobrú chuť!

Ak ste sa ešte poriadne nenajedli alebo neviete, čo si pripraviť na obed či dezert zajtra, môžete sa inšpirovať našimi ďalšími receptami.