Pamätáte si z detstva od babky klasické pečené moravské buchty s lekvárom, tvarohom a hrozienkami? Tak tento recept je verzia s kokosom a čučoriedkami, tvaroh zostane súčasťou. Buchtičky sú výbornou pochúťkou, ktorú si môžete so sebou zobrať na turistiku či výlet.
Čo budeme potrebovať
Cesto:
- 250 ml mlieko
- 350 g hladkej múky
- 150 g kokosovej múky
- 100 g masla
- 2 ks žĺtkov
- štipka soli
- 100 g cukru
- 1/2 kocky droždia
Na vrch buchtičky:
- 250 g tvarohu
- 1/2 bal. klasického pudingu
- podľa chuti cukor, stévia, melasa
- čučoriedky
- kokos
- vajíčko
Ako spraviť buchtičky
- Ak nekváskujete, na cesto si najprv treba spraviť kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozdrobené droždie a asi lyžicu múky. Necháme odpočinúť štvrť hodiny.
- Následne do zvyšnej múky pridáme kvások spolu so soľou, maslom izbovej teploty a žĺtkami.
- Vypracujeme hladké cesto, poprášime múkou, prikryjeme a necháme vykysnúť približne hodinu.
- Na tvarohovú plnku budeme potrebovať pudingový prášok, ktorý len jednoducho zmiešame s tvarohom.
- Vykysnuté cesto na buchty vyvaľkáme, vykrojíme kolieska. Do stredu vtlačíme tvaroh, na ktorý dáme čučoriedky, posypeme kokosom. Cesto potrieme vajíčkom.
- Pečieme na 180° C asi 20 minút.
- Dobrú chuť!
Ak ste sa ešte poriadne nenajedli alebo neviete, čo si pripraviť na obed či dezert zajtra, môžete sa inšpirovať našimi ďalšími receptami.