Príjemný a štýlový pudingový koláč s čučoriedkami vás presvedčí, že aj puding je hodnotná časť dezertu. Čučoriedky s pudingom sú navyše unikátna kombinácia, v ktorej ladia jemné chute.
Ingrediencie:
- 2 poháre čučoriedok (akýchkoľvek)
- 1 puding – pudingový prášok (príchuť podľa chuti)
- 150 g múky (polohrubej pšeničnej alebo špaldovej)
- 7 dl mlieka
- ½ bal prášku do pečiva
- 2 pl cukru alebo iného sladidla (1 do korpusu a 1 do pudingu)
- štipka soli
- 2 vajcia
- 2 pl kakaa
Postup na pudingový koláč:
- Najprv si pripravíme jednoduchý spodný korpus, ktorý pozostáva z múky, soli, prášku do pečiva a prípadne kakaa. Všetko zmiešame dokopy. Na tuhší a tenší korpus pridáme ešte žĺtka. Ak chceme nadýchaný a ľahší korpus zmiešame zmes s celým vyšľahaným vajíčkom (s cukrom).
- Predhrejeme rúru na 190 °C.
- Pripravíme si vhodnú formu a vystelieme dno a kúsok okraju pozdĺž formy cestom.
- Cesto korpusu pečieme na 180 ° C asi 15 – 20 minút.
- Následne si pripravíme puding. Pudingový prášok (môže byť bez príchute alebo napríklad karamelový, vanilkový alebo čokoládový) osladíme, zalejeme mliekom a povaríme.
- Ak použijeme čerstvé čučoreidky, vopred ich umyjeme, mrazené rozmrazíme, zavárané prichistáme a pod.
- Na upečený a trochu vychladnutý korpus nanesieme časť čučoriedok (akýchkoľvek, dá sa použiť aj džem – tu je aj recept), potom ich zalejeme vlažným akurát zhustnutým pudingom.
- Celý koláč necháme odstáť a zatuhnúť. Po schladení môžeme servírovať, na vrch na puding nasypeme zvyšnú časť čučoriedok a dozdobíme podľa predstáv. Napríklad nastrúhaním bielej čokolády.
Pre viac receptov s čučoriedkami navštívte náš web.