Chute čučoriedok sú spájané predovšetkým so sladkými jedlami, ale špeciálna kombinácia je tá so syrom. Už ste niekedy ochutnali takéto čučoriedkové syrové chlebíčky? Sú výborné na raňajky alebo na ponúknutie.
Čo budeme potrebovať na chlebíčky
Základom tohto jedla sú určite chlebíky, preto vyberte ten správny druh na opekanie. Môže byť aj taký, ktorý doma máte a už trošku uschol, prakticky ho tak využijete, pretože sa bude ešte tepelne upravovať. Dôležitý je aj výber syra, ktorý by mal v prvom rade chutiť ochutnávačom🙂. Vhodný je camembert, ale aj akýkoľvek iný mäkší syr, brie, mascarpone atď. Celkovo však treba pripraviť:
- 80 g čučoriedok
- 100 g syra
- cesnak
- maslo
- bazalku
- chlieb
- olivový olej
- čierne korenie mleté
Ako na to
- Vytiahneme z chladničky/mrazničky maslo, aby sa trochu odstálo. Nasekáme cesnak a premiešame s dostatočne mäkkým maslom (nie príliž roztopeným).
- Nakrájame chlieb na potrebný počet plátkov, budeme potrebovať dva na jednu porciu. (Ak ale chcete, pokojne môžete obrátiť postup, opiecť cchlebíky a potom natrieť a obložiť.)
- Jednu stranu chlebíčkov natrieme cesnakovým maslom (jeden plátok z porcie).
- Na tenké plátky nakrájame tiež syr.
- Chlebíkové plátky bez masla obložíme syrom, prekrojenými čučoriedkami (aby v chlebíku lepšie držali, niekedy je lepšie ich prekrojiť na polovicu) a lístkami bazalky. Okoreníme podľa potreby. Prípadne pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Spojíme chlebíkové plátky aj s maslovými a môžeme zohriať olej na panvici.
- Na strednom plameni opekáme chlebíky z oboch strán, ale opatrne, aby nevypadli čučoriedky a syr.
- Na záver ešte môžeme pokvapkať olivovým olejom.
- Dobrú chuť!
Viac receptov so sladkými i slanými kombináciami s čučoriedkami nájdete tu.
il.foto/adobe