Chutné čučoriedky, lahodný jogurt s tvarohom a chrumkavé oriešky. To sú tie najlepšie chute do cheesecake-u, ktorý si spravíte za niekoľko minút. V ponuke sú dve verzie – nepečený alebo pečený cheesecake. Tak smelo do toho!
Čo budeme potrebovať:
- orechy, semiačka (lieskové, arašidové, pekanové orechy… slnečnicové, ľanové semiačka) – 80 g
 - maslo – 30 g
 - med – 2 lž
 - ovsené vločky – 50 g
 - sušené čučoriedky – 40 g
 - čučoriedky čerstvé/zavárané – 60 g
 - tvaroh jemný – 150 g
 - mascarpone/ cream chease – 150 g
 - sladká smotana 33 %/jogurt – 150 g
 - stévia/cukor/med – spolu 60 g
 - prípadne: želatína/xantán – 20 g
 
Ako na to – nepečený cheesecake:
- Na jemno si osmažíme vybrané oriešky so semiačkami aj vločky. Pozor, aby sa nespálili.
 - Zmixujeme všetky opražené suroviny. Pridáme k nim asi 30 g masla a 2 lyžice medu. Ďalej zmiešame so sušenými čučoriedkami (ak nemáte sušené, môžete ich vynechať a skúsiť čerstvé naniesť na vrch korpusu – pod tvarohovú časť).
 - Zmes utlapkáme do formy na úplný spodok. Vložíme do chladničky.
 - Rúru vyhrejeme na 160°C.
 - Tvaroh, smotanu a mascarpone necháme vychladiť v mrazáku. Vyšľaháme macsarpone aj smotanu, osladíme. Tvaroh rozšľaháme samostatne a vmiešame do smotanovej zmesi. Ak by bola hmota príliš riedka, zahustíme ju želatínou alebo xantánom.
 - Hotovú zmes nanesieme na korpus vo formičke a celý cheesecake dáme chladiť. Najlepšie je, keď je odstáty niekoľko hodín.
 - Vrch dozdobíme čučoriedkami …a dobrú chuť!
 
Pečený cheesecake
Pre pečenú verziu cheesecake-u si pripravíme aj dve vajíčka, ktoré zamiešame po jednom do smotanovo-tvarohovej hmoty. (Postup na korpus je rovnaký.) Zmes nanesieme na orieškový korpus a dáme piecť na asi 45 minút na 160° C. Vo forme ho necháme vychladnúť a potom necháme odstáť v chladničke. Dozdobíme čučoriedkami.
Pre viac inšpirácie na pečenie s čučoriedkami si pozrite ďalšie recepty.